torsdag 15. august 2013

Savne vil alltid være der!!

Kjære Jim Daniel!! <3 p="">
Sorgen er tung, du er borte, borte for alltid..

hvorfor?? hvorfor deg?? Jeg er ingenting uten deg.. Hva skal jeg gjøre nå??

Hva gikk galt, hvorfor fikk ikke jeg vite hva det var med deg?? du pleide alltid å si noe til meg...

Savne vil bli stort, å aldri høre mer i fra deg gjør meg svært vondt!!

Alle de kule planene vi skulle gå igjennom sammen.. Alt det vi hadde i sammen er borte for alltid... savne vil bli kjempe stort..

Selv om vi ikke snakke sammen hver dag, hver mnd,.. så gikk alltid par tanker til deg på hvordan du egentli hadde det.. Vi ble enige om å møte hverandre ...

vi skulle fortelle hverandre alt.. vi skulle få opp igjen den kontakta, vi hadde miste mange nok mnd og år på å ikke snakke i sammen...

hvorfor forlater du meg her aleine???

du kommer alltid til å ha en plass i hjerte mitt, alle de gode minnene om deg vil alltid være lagre hos meg.. ingen andre kan endre på de.. for de minnene jeg har med deg er helt fantastiske...

kommer alltid til og være glad i deg vennen min.. kommer alltid til å savne deg.. kommer alltid til å savne gullkorna dine.. alle dine tips og råd..

hvil i fred gogutten!!

du er min beste kompis.. <3 p="">
jim døde 22 juli 2013

søndag 12. mai 2013

Hovsykdom
Forfangenhet
Denne sykdommen kommer av forandringer/betennelse i det som holder hovbeinet på plass (lamellene). Dette er veldig smertefullt for hesten. I de mest alvorlige tilfellene kan hovbeinet rotere eller synke ned i hoven og i verste fall kan spissen av hovbeinet gå igjennom hovsålen.
 
                                     Her ser man den vonde betennelsen
 
Symptomer
- Lite bevegelse
- Halthet
- Unormal kroppsstilling




                                                          Dette er en kroppsstilling som er typisk forfangenhet!




- Varme høver
- Blodutredning

Årsaker
- For mye kraftfòr
- For brå overgang til f.eks beite
- Fedme
- For mye karbohydrater
- Problemer ved følling
- Hard trening på hardt underlag
- Sykdommer/Infeksjoner i kroppen
- Ubalanse i blodsukkeret

Behandling
- Legemidler
- Fòr endring
- Væsketerapi
- Terapeutisk beskjæring




Ofte blir høvene veldig rare etter forfangenhet, det er derfor det er så viktig å ha en god dialog med hovslager og veterinær under hele behandlingen og rehabiliteringstiden.



Væterinær og hovslager må kontaktes og de bør samarbeide om veien videre.









Hovbyll
En svært vanlig hovsykdom som gir hesten en svært ubehagelig opplevelse. Hesten kan også ha det uten at du legger merke til det!
Hovbyll er en meget smertefull tilstand for hesten og den blir gjerne veldig halt. Det kan også dannes svarte, porøse flekker som ikke pleier å være under hoven.



                                                       Hovbilde av ukjent hest.



Hesten kan få hovbyll ved å trå på noe hard(knusing), stein som sitter fast, klinke høvene eller sømstikk. Alle disse tre er de mest forårsakende grunnene til hovbyll og danner betennelse i lærhuden. Mange hester som har hatt forfangenhet får gjerne hovbyll i etterkant. Barfot hester får også hovbyll fortere enn hester med sko.


                                                       bilde tillegg til tekst og forklaringer.


For mange så er det ikke så lett å forstå hva en hovbyll er. Men vi skal prøve å gjøre en sammenlikning. La oss si at hovbyllen er en av disse store innvendige kvisene som man, disse kvisene presser på og det er lite man kan gjøre med det, for den ligger så langt inne i huden. Regner med at flere har hatt en slik? De er helt forferdelige!
Så kan du forestille deg denne kvisen og gange den med 10! Men ikke nok med det, den skal under hælen din. Så da kan du jo tenke den hvilken smerte det er når du går på denne kvisen som bare presser og presser på!
Men det som er med hovveggen er at den ikke gir etter, slik som huden vår gjør. Så selv om denne kvisen gir ett vist trykk så har vi en veldig elastisk hud som gir etter. Dermed så vil dette trykket bare bygge seg opp inne i hoven til hesten, å det må bare være så ubehagelig!
Det finnes mange grader av hovbyll, mange merker nok aldri at hesten har hatt en hovbyll, for det har gått over av seg selv.




Dersom hesten din får hovbyll så må du kontakte væterinær, for byllen må skjæres ut av en person som kan området. Etter utskjæring så er det rehabeliteringstid for hesten og væterinær og hovslager bør snakke sammen om veien videre i forhold til skoing og slikt.





                                                Husk og sjekk høvene hver dag !!!









Seperasjoner

Dette er en sykdom ikke så mange har hørt om, men 2 av 3 hester har det faktisk!!! Har din?



Når hesten får seperansjoner i hoven så er det sopp eller anaerobe bakterier som spiser seg oppover i den indre hovveggen.


                                                   Ukjent hest og hov, lånt bilde en pass i hendholdt til tekst og forklaring.




Ett av tegnene på seperasjon er at hesten ofte mister sko…
Den mister sko pga at seperasjonen ligger rett der sømmene er. (se pil)


 
 
 
Hva kommer seperasjoner av?
-Feil beinstilling
  • -Kan komme etter forfangenhet eller hovbyll
  • -Dårlig hovpleie
  • -Skoene kan holde på dritt og fukt
  • -For mye fukt (utemiljøet). Er nok derfor det er så mange som har dette, vårt klima er egentlig for fuktig for høvene til hesten.






Hva slags behandling trenger hoven?
  • -Hoven må stå tørt og være ren
  • -Desinfisering og hovbad
  • -Riktig kosthold
-Kutte bort problem områder (MÅ gjøres av en hovslager/veterinær)















 
 

Hæst,hæst, hæst og atter hæst!!

Hovpleie


Hvis du kan gi hesten din optimal hovpleie, så reduserer du faren for halthet.
Høvene er utsatt for mye og kan fort bli skadet. Når hesten hviler blir hver hov belastet med 125 kg (hvis hesten veier 500 kg)!!! Dette tallet blir mye høyere når hesten er i bevegelse.
Hoven er delt inn i fire
 
 
Hovveggen
Dette er det ytterste laget av hoven og kan sammenliknes med neglene våre. Men hovveggen er neo større og gror på en annen måte enn neglene våre. De gror ca 0,5 cm i måneden. Vi kan kutte og slå inn sko i hovveggen uten at hesten føler noe ubehag, fordi det finnes ingen nervetråder der.
Sålen
Dette er hovens underside, og beskytter mot hovens indre struktur. Sålen er noe mykere enn hovveggen. Dette er fordi det er mer vann i sålen enn hovveggen.
Strålen
Dette er den ”trekanten” som er under hoven. Den har som formål å gi feste på mykt underlag og pumpe blodet gjennom hoven ved at den blir utsatt for mottrykk når hoven bærer vekt. Den fungerer også som litt støtdempende og skal tåle trykk.
Ballene
Ballene finner du helt bakerst på hoven, det er disse som tar det første støtet av hestens tyngde, når den går.
 
 
 
Hovens 4 bud
 
 
 
Hovskrape
Denne skal brukes til å ta bort all sand, jord, steiner og andre ting som ikke skal være der. Dette skal gå inn som en rutine i det daglige stellet til hesten. Dersom det kommer masse dritt som ikke skal være der og hoven ikke får oksygen, kan hesten få en sur stråle, som betyr at strålehornet kommer i en nedbrytningsfase, altså det begynner å råtne.
Det er også viktig med hovskrape, så du kan sjekke at det ikke ligger en stein i klem mellom hovveggen og sålen.
Fòr
For kan gjøre så mye, ikke bare gi mat i magen. Akkurat som oss mennesker så trenger hester vitaminer og mineraler for at alt skal fungere optimalt. Menge hester trenger tilleggsfor for å få bedre høver.
Hovslager
Det er viktig å ha kontakt med hovslageren din, for hesten skal ha nye sko hver 6-8 uke. Hestens høver kan bli ødelagt om de ikke blir byttet ut. For lange høver kan resultere i langvarige skader og i verste fall avlivning.
 
 
 
Veterinær
Ved alvorlige skader må man ta kontakt med en veterinær.


Det finnes også mange forskjellige pleiemilder der ute som man kan få kjøpt; hovolje, hovfett+++
 
 
 
 
 
 
 

Hest og stell :)

Daglig stell


Alle hester som står på stall må ha daglig tilsyn/stell. Det er viktig å stelle hesten på en slik måte at du kommer over hele kroppen, du vil da også kunne se om hesten har skadet seg, fått hevelser, mistet sko eller lignende.
Det er viktig å børste hesten daglig, du mosjonerer faktisk hårlaget og huden til hesten ved å børste den. Børsting må skje før ridning, dette er for å få børstet bort smuss som kan gi gnagsår mellom hestens hud og utstyr. Når du børster er det viktig å børste ovenfra og ned, altså børst først nakke, skuldre, rygg, mage, rumpe og ben til slutt. Hvorfor dette er litt viktig er at da får du børstet alt nedover hele tiden, det er helt unødvendig å børste magen først for å deretter børste ryggen, da faller det jo smuss ned på magen igjen. Børst også med hårene, børster du mot vil dette være ubehagelig for hesten.
 
Høvene må renses minst en gang til dagen, men helst to. Grunnen til at dette er så viktig er at hester får så lett stein mellom skoen og hoven. Hvis denne steinen får sitte der lenge nok vil dette bli veldig sårt for hesten og den vil bli halt. Dette gjelder også sko, går hesten for lenge med en løs sko, så kan den bli halt, men i verste fall ødelegge hele hoven. Så en liten regel; sjekk før og etter trening/ridetur, og løse sko MÅ av med en gang.
Les mer om hovpleie
Vasking av hest er ikke daglig stell! Dette er noe som ikke bør gjøres så ofte og spesielt ikke med shampoo og balsam! Dette er fordi at hesten har ett eget fettlag, som ligger mellom huden og pelsen, dette fettlaget isolerer hesten mot været. Dette fettlaget er spesielt viktig for hesten å ha om høsten og vinteren, når det er kaldt, vått og rått. Vasker du hesten ofte vil denne naturlige beskyttelsen forsvinne og du vil mest sannsynlig få en forkjølet og kald hest.
 
Se over boksen før du møkker og still deg selv disse spørsmålene;
  1. Har hesten naturlig avføring?
  2. Har hesten spist maten sin?
  3. Har hesten drukket vannet?
Dette er viktige punkter å sjekke. For er svaret nei på ett eller flere av spørsmålene kan hesten være plaget av noe. Vedvarer dette lenge bør veterinær kontaktes.
Viktig å vite
Kroppstemperatur 37,5-38,5
Åndingsfrekvens 8-16/min
Pulsfrekvens 28-40/min (hvilepuls)
Hestens tenner skal sjekkes 2 ganger i året av en veterinær.
Når hesten står på sommerbeitet med flere hester, så er det ikke så viktig med tilsyn hver dag. De klarer seg fint selv og hjelper hverandre på sin måte. Da holder det med en gang i uken, eller etter behov.
 
 
 
 

Hestens kropp



Det er viktig å kunne det grunnleggende om hestens kropp dersom man eier eller har en hest på fôr.

Det er viktig å kunne litt om dette for å trene riktig, lokalisere skader – og for å kjøpe riktig hest til ditt bruk.
Og er det ikke mye greiere å ringe dyrlegen og si at hesten har ett stygt sår på venstre pipe, enn å si at han har ett sår der nede på beinet hvor det er flatt over den der kulen??

Her er en enkel innføring i hestens eksteriør:
 
 
 
  1. neserygg
  2. hakekjedegrop
  3. ganasje
  4. hakegrop
  5. struperand
  6. skulder (bog)
  7. skulderledd (bogledd)
  8. bringe
  9. albueledd
  10. underarm
  11. forkne
  12. pipe
  13. kode
  14. krone
  15. kronrand
  16. balle
  17. kodebøyning
  18. kodeledd
  19. kastanje
  20. albue
  21. bryst
  22. buk
  23. kneskål
  24. kneledd
  25. underlår
  26. haseledd
  27. kastanje
  28. pipe
  29. kronledd
  30. hovledd
  31. hasespiss
  32. setebensknoke
  33. lår
  34. kryss
  35. hofteknoke
  36. lend
  37. manke
  38. mankam
 
 
 
 
 
 
 

Hestens sanser


Luktesansen
Dette er den viktigste sansen hesten har. De bruker den for å skille det kjente fra det ukjente.
Hesten lukter nemlig ting vi aldri kunne ha luktet. Som f.eks når man er ute på tur i skogen, så stopper hesten opp og begynner å fnyse med nesen. Det kan ha vært en time siden en elg gikk på samme sted, men hesten lukter at det har vært noe der, noe som den ikke kjenner.
 
 
 
Kommer hesten bort fra flokken, kan den bruke luktesansen til å finne dem igjen.
Har du noen gang sett en hest som vrenger overleppen? Dette kalles flehmen og det som skjer da er at de drar luktene gjennom nesen. Dette gjør de når de skal prøve å finne ut hva den lukten kommer fra. For eksempel, hingsten som lukter ei hoppe.
Synssansen
Øynene til hesten er plassert på hver sin side av hodet, og har derfor ett helt annet synsfelt enn det vi mennesker har. Siden øynene er plassert slik så kan hesten nesten se 360 grader!!! Det er kun en liten del bak seg den ikke ser og ca 1 meter rett foran seg som den ser dårlig. Hestene ser dårlig oppover, så når de beiter, med hodet lavt, er hørselen deres øyne.
 
 
 
Siden hesten har ett så stort synsfelt så trenger den ”plass” til å kunne bevege hodet sitt, for å få full kontroll over det som skjer rundt den. Det er derfor noen hester ikke liker å bli bundet i stallgangen, de får ikke muligheten til å se hva som skjer bak seg, og hvis de ikke stoler 110% på miljøet de er i, så kan fluktinstinktet slå til og hesten kan få panikk.
Hesten ser mye bedre i mørket enn det vi mennesker gjør, så det er ingen problem for de å gå i mørket, enten på beitet eller på tur.
Har du noen gang ridd en hest som nekter og gå over en vanndam? Og du blir irritert, for det er jo bare vann! Hester har ikke dybde syn og kan tro at den vanndammen er 3 meter dyp! Så neste gang du rir en hest over en vanndam, vis hesten tålmodighet og lær den at den kan stole på deg over slike utfordringer.
 
 
Hørselen
Hesten har en meget bra hørsel og kan oppfatte lyder på mange hundrede meters avstand. De kan også høre lyder som vi mennesker ikke kan høre, så hvis hesten hører noe som du ikke hørere, så ikke kjeft på den.
 
 
På grunn av at den kan bevege ørene nesten helt rundt og helt uavhengig av hverandre, så kan hesten fange opp lyder fra alle kanter. Og du trenger faktisk ikke å rope til hesten, du kan faktisk hviske og den hører deg.
Hvis hesten ikke står stille, så kan begeret ofte renne over for en rytter og skriker ”NÅ STÅR DU I RO!!!!”. Det du egentlig sier til hesten med den skrikingen er: ”nå kommer jeg å tar deg!!!” Det er vel ikke slik vi vil fremstå for hesten??
Smakssansen.
Smakssansen skiller det kjente fra det ukjente. Som oss mennesker kan de skille mellom søtt, surt, salt og bittert.
Følelsessansen
Huden til hesten er svært følsom, særlig på hodet. Så de fleste hester liker når de blir kost på pannen. Hesten har noe som kalles værhår, det er de lange hårene som sitter rundt mulen, nesen, leppene og øynene. Disse værhårene hjelper hesten med å registrere når den kommer i kontakt med noe. Disse hårene må ALDRI klippes eller fjernes!
 
 
 
 
 
 
 

Hva er best utegang eller la hesten stå inne på en stall???

Utegang, lover og regler.
Mange velger å gi hesten ett liv utenfor boksen og velger derfor å la hesten gå ute 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, 365 dager i året. Dette er jo den tilstanden hesten er vant til i fra gamledager og som dere leste i artikkelen om villhester, så er det jo fortsatt mange hester som lever i vill tilstand i ulike klimaer og lider ingen nød av det.


Men hva må du tenke på når du skal ha hesten din på utegang?



Det er viktig å venne hesten gradvis til utegang. Det kan bli en brå overgang å bare slippe den ut og forvente at alt skal gå bra. Når hesten er vant til å stå inne om natta, så er kroppen også vant til dette. Så skal du sette hesten på utegang, så er det lurt å begynne med dette når hesten begynner på sommerbeitet.


Her er det en flokk med hester som faktisk har fått sin egen park. Les mer om Alexander Nevzorov og deres utegang hester..


Det skal være muligheten for hesten å kunne gå inn i ett ”skur” for å beskytte seg mot vind og nedbør. Reglene sier at det skal være minst 3 vindtette vegger og tak, underlaget skal være dekket av halm eller lignende som holder underlaget tørt. Det skal ikke kunne renne vann inn i ”skuret”. Det sies ikke om hvor stort dette må være, men alle hestene må kunne ligge nede samtidig.

 
For hester som trenger ekstra tilsyns, f.eks en skade, skal ha en egen plass å stå på, men allikevel i nærheten av resten av flokken. En slik hest må også ha tilgang til ett trekkfritt rom som kan oppvarmes etter behov. Det må være tilgang til både kaldt og varmt vann.

For å sikre hesten en god helse og ett godt renhold, så må grunnen under fòringsplassen være hardgjort og drenert. Foringsplassen skal også være fri for gjødsel. På fòringsplassen skal det også være tak over fòret, hvis det ligger ute mer enn ett døgn. Det skal være ett område der alle hester kan spise, drikke og hvile i fred.

Disse reglene gjelder ikke for hester som står på sommerbeite

lørdag 11. mai 2013

Blir d fløtting av gampen igjen ??hæll blir d avliving????


                                   Min sønn Sander på 2 år sitter på hesteryggen :)




Mange tanker han streife meg sikkert 1000 gonger om dagen å da helst hver dag merker j... J får da itte nok tid med hesten min om dagen, å hvertfall itte der han står nå.. for er så avhenge av alle andre hæll da busskjøring!
ERGO j drit itte penger for å si d sånn.. sjøl om enkelte trur at j gjør d.. så gjør j faktisk itte d!!
Å ha en såpass dyr leilighet, to onger og barnehageplasser til de begge å da andre utgifter så merker j d at d er trangt i budsjette gitt.. å gampen da som står å sug ut penger!! hestehobby er itte en gratis ting merker j...
den skar ha stell, dyrlegeregninger, markurer, skoing, betale stallplass..
evnt ekstra m for!! altså nja d går på mange måter itte rundt detti her..
Tanker har uheldigvis havne på d at han må da avlives:( no j da itte har lyst til i d heletatt å nei hesten er ITTE til salgs!!!
J har vært inne på tanke m å sette han bort på for.. men j er så skeptisk på folk at j klarer itte å gjøre d en gong...
Men j får se hva som skjer framover nå.. har hørt etter fler stallplasser å har fått svaret nei!! grunnen er jo d at han er en x-traver!
HERREGUD FOLKENS!! hva er farli m en x-traver?? min hest er SNILL
han elsker oppmerksomhet, han elsker onger.. trur han rett og slett elsker alt j... :)
han er super snill og ri, han er super snill til håndtering.. han gjør itte ei flue no vondt.. fordi han ha respekt.. ja, han kan vel teste ut folk.. men d har han gjort m meg å.. men der har j vist han hvem som er sjeften å da veit han godt :)
Har bare gode minner m den gampen... :)
å j er utroli gla i den hesten, han er livet mitt... går valge på at han må bli tatt så vil nok min verden rase i sammen!! men j er fortsatt avhenge av en stallplass å d helst NÅ!! d haster kan man si!!

torsdag 4. april 2013

Fløtting av hæst!!! :)

2 April da var dagen inne m å fløtta gampen i fra den eine stallen og over til den andre... :)
Så var i stallen tidli på måran, pakke ned tingene mine å Bjørkepål sine !!
Ganske så stress m at alt skjedde m en gong.. men d gikk veldi raskt...
Når tinga var pakke ned så var d å sette inn hingsten på boks, å sale opp gampen å ture av gårde over til fall...
Trudde itte d at d kom til å ta så lang tid.. men jaggu meg ,d gjorde d gitt.. hehe
Å j som itte har trent på fler uker.. så både gampe og rytter er itte i form :/
å d merkes for å si d sånn...
Hest nr 1 som da er svart..  er den som er min :) å den som står bak er da Siw Eli sin:)
Satser på at de to her blir beste kompiser etter hvert... :)


Ganske så klein på å blogge akkurat nå... men er egentli utroli kjei å slapp å utroli trøtt... så kjæm bedre tilbake etter hvert...!

torsdag 21. februar 2013

Dæ ordner seg for snille jinter :)

Dæ ordner seg støtt for snille jinter sies dæ :) å d må d jaggu meg ha gjort her:p
J har jo fått beskjed om å fløtte hæsten da, enten så var t d salg!! å d er JÆVELI UAKTUELT at den hesten skar selges!! så ergo, hu mor sjøl ( altså meg) har ordne ny stallplass til gogutten sin :)
Så i påsken så skjer d saker og ting :D da flytter fløtt gampen min til en stall i Odnes... Å detti her er en super bra stall m masse bra opplegg... Så kjæm til å bli kjæmpe bortskjemt der :)
super bra opplegg for hest og eier... Så gleder emg som en liten dritonge m å havne der..
J kjæm hvertfall til å trives veldi godt der, så får håpe hesten gjør d samme :)
satser nok d på d gitt :)
weeee happy,happy,happy:)

lørdag 16. februar 2013

                                                    du er å blir mitt alt!!! ingen deg, ingen meg!!!<3 p="">
                                                              love you horse <3 p="">
mannen i mitt liv for alltid<3 p="">

FORRYTTER!!!!??? hæll???

Nå har j tenkt mye fram å tilbake flere gonger å d vil si opp til flere gonger...
gjør liksom itte no ana enn å tenke på d opp til FLER GONGER!!! å hælst hundre gonger om dagen!!
Joda sitt da m en gamp j er medeier på!! Å d er jo kun JEG som bruker hesten for å si d sånn.. j kjenner han såpass godt på mange områder nå, så j veit nøyakti åssen han oppfører seg osv..
Kjinner j blir fly forbanna på meg sjøl rett å slett!! men han får itte nok morsjon som han egentli skulle ha fått.. å d får j rett å slett vondt av.. J sitt da her på dokka mine to kids som j da er aleinemor på.. å hæsten står da i hov, som ca ligg 20- 30 min unna dokka!!!
der står han å tripper å koser seg døgne rundt uten å bli rørt på!!! å j tar meg støtt i nakken å sier.. LENE når du får fri da må du treine gampen!! jada j prøver grøvert da.. men så er d hundre ændre ting som j sku ha gjort samtidig.. ergo  D ER ITTE NOK TIMER I DØGNE!!!!
Som j har sakt til han j har hæsten sammen mæ å.. j vil egentli fløtta hæsten opp til dokka!! for dæ vil bli lettere for min del som faktisk da itte har bil lappen fyst og fremst... Å hvis han da sku ha stått på dokka.. så kunne j ha bære ha stikki bort til han når j ville ( å da i gå tilstand mer ell mindre)
kjæm litt anpå hvor enn sku ha fått stallplass da...
SÅ STALLPLASS FOLKENS???!!??? noen som veit???? til ei BILLIG penge!!!!!
men j må drøfte mye mæ den andre eieren å.. men regner nok m d at d går greit hvis j ville ha fløtt gampen opp hit..
Men forrytter ja, dæ kan j vara litt på utskikk etter fyst!!..
j har mine krav å da mine ganske store og strenge krav... !!!

Du skar vara over 16- 18 år.
Du skar ha peilig på hå du gjør. ( hælst hatt mer enn 2 års erfaring mæ hæst.. )
Du skar vara rolig.
Du skar ÆLLTID ri mæ hjelm. Har du væst også.. så er jo d flott full sikkerhet er jo best..
Hvis du skar ut på tur for.eks så skar itte turen bestå av kun høy fart å ta helt av... må gå an å ta d roli..
GI itte hæsten godis ( grunnen for d er at han egentli på mange måter er avvent m tigging)
så hvis du skar gi godis ell no, så gi d via bøtte/forkrybbe.. itte via hånd!!!!
Skar du gi hesten ros så stryk i stella for å klappe den!!!
Forrytter skar å ha ansvar for at boksen blir møkke osv..
Alt som heter stell av hest og hestens plass skar være holdent å greit..
folk som har peil skjønner vel såpass.. :)
Heng alltid utstyre mitt/ ditt hestenens sitt på rikti plass etter bruk!!
ring meg hvis d er no du lurer på, vil alltid vite åssen d har gått osv...
om man så itte rir hver dag så går d an å ta han litt på lonsje, gå på leieturer .. så lenge hesten får litt stell å omsorg:) er d som er vikti...!!
kunne sikkert ha liste opp enda mer, men hvis folk tenker litt så skjønner de litt hva mer j skar fram til..

men j er ganske så sær , når alt kjæm til alt.. for j må kunne stole på personen osv..
så j får bare tenke ferdi om j vil ha en forrytter å d vil j på mange måter..
men da må nok den riktige komme ... å viktigste ta alt er at personen går greit overens m hesten og omvendt...
..

mandag 11. februar 2013

R.I.P King! :(

                                                                           R.I.P
                                                                        
                                                                            KING!

Den 5 februar så var d nok å ta den tonge avgjørelsen, å d var å legge king i dyp søvn:(
Bikkja var gammel, begynte å bli dårli.. men han har hatt mange , mange gode år sammen m oss i familien.. En alder av 15 år:) å vært sprek hele sitt liv d er helt utroli:) men du satte i gjen mange spor og mange gode minner:) Du vil alltid være huske på, tankene om deg går hver dag.. Å ja, j savner deg kjempe masse... Du var grombikkja til bestefar:) å d vil du alltid være!!
Har nok itte gått opp helt for meg at du er borte:( men den dagen kjæm nok snart...
Du var en super spesiell bikkje, aktiv innenfor agility:) var så stolt av deg:) vi alle sammen var kjempe stolt av deg...
Savner  deg masse king!! kjæm alltid til å være gla i deg!!!  du er den peneste bikkja som leker rundt i bikkje himmelen:)


                                                 Sov godt gogutten!!!
                                                                              du vil alltid være et stort savn!



onsdag 9. januar 2013

mine favoritter :)

denni her er så utroli bra:) fått helt dilla på denna her hehe.....


har også fått
litt dilla på denna her :)

Inn i d nye åre 2013

Hei og hopp ælle sommen!!
Riktig godt nyttår!
Da har j hvertfall ønske dekk d hihi... Som j daskriv i hvert innlegg da, så er j så utroli dårli til å blogge så j burde itte ha hatt blogg en gong :p
Men nå tar j meg litt tid til å blogge litt da:)

Mye har skjedd igjen da.. haha d skjer stadig ett eller ana i mitt liv om d er positivt hæll negativt mæssom! Å ja, nå skriv j på mi dialekt.. så gett juse too it!!
så i november 2012 da var d ut i jobb igjen å d var jo smule digg kan man si :) ongene går i hver sin barnehage å trives veldi godt virker d ut som :)
Guttongen starte da i desember m å gå i barnehagen.. han er der 3 dager i uka :) så d er jo bra da, håper d blir en full plass etter hvert:) jentongen har full plass i barnehagen å stor trives veldi m d.. fått mange gode lekekompiser osv :)
Ergo d har blitt litt liten tide til gampeluren min som da fortsatt står i hov... Er nesten så j burde utlyse at j vil ha en voksen forrytter på han.. slik han får kommet seg ut å holde seg i form osv..
Men nok om d ... Nyttårs feiringa skjedde hos min pappa :) d var kjempe koseli.. godt å komme unna litt.. han holder da til på våler som da er på hedemarken :)

Inn i d nye åre så tenkte j d at j kom til å oppleve masse positivt osv, hæll hvertfall få en positiv start på d nye åre... men den gang ei...
Endte opp m tja skar si for no egentli... knust hjerte og kjærlighetssorg!! å d er joggu meg lenge sia j har følt d slik gitt... !! så nå sitter j for tia å er super sliten å smule kanskje langt nede osv.. men,men... man lærer vel så lenge man lever har j da hørt...
Men at d skulle bli så tongt som detta her hadde j liksom itte helt trudd da men...
Men da har j vært igjennom d igjen å... :p
Ellers så har min kjøre vakkre datter fylt 4 år å d gjorde hu da tirsdag 8 januar :) j har plutseli ei stor jinte i hus :) gojinta hennes mamma hu vettu :)
Guttongen blir 2 år nå den 28 januar.. så han vokser jommen meg fort etter han også gitt :) gogutten min som betyr alt :) <3 p="p">Begge mine barn er mitt alt å betyr kjempe masse for meg.. ingen over, ingen under.. de er mine gullonger som er verdt alt d beste de kan få og oppleve :)
men vi snx on the plain sier dom!!!
tuddelu!